Familiedag de Haan uit Groesbeek

Ontstaan:

Zoals het vaak gebeurd zijn er veel ideeën maar minder initiatieven om een reünie of familiedag te organiseren, Dat is niet anders geweest bij de familie de Haan. Al jaren werd er geroepen dat we elkaar op andere momenten dan een bruiloft of begrafenis zouden moeten ontmoeten. Zoals dat ook vaak gebeurd is een bezoek van een neef of nicht aan een oom of tante ook niet vanzelfsprekend. Zeker niet als je wat verder weg woont. Dat neemt niet weg dat we vaak goede herinneringen hebben over gehouden aan onze jeugd waarin de ontmoetingen tussen broers en zussen leiden tot een band met je neef of nicht.

Persoonlijk heb ik dat altijd als heel erg leuk ervaren. Natuurlijk heb je met de één een betere klik dan met de ander, dat is normaal. Soms heeft een ruzie tussen broers en zus er voor gezorgd dat neven en nchten elkaar niet of nauwelijks hebben ontmoet.

Nu zijn we zelf al aardig op leeftijd aan het komen en is het juist zo interessant om al deze (nieuwe) contacten op te pakken. In 2012 zijn we begonnen met het organiseren van een reünie. In 2013 was het dan zo ver. De goede sfeer en de geweldige reacties hebben er voor gezorgd dat we dit een jaarlijks terugkomende bijeenkomst laten worden. Althans; voor zover dit voor iedereen ook wenselijk blijft. Onderstaand de ervaringen per jaar:


Reünie 1-6-2013

Eindelijk was het dan zover. Na een maandelange voorbereiding konden we dan met 46 man van start. Het was voor ons als organisatie een fantastische dag en ik denk voor iedereen. We hebben veel bij kunnen praten, maar ook voor het eerst kennis kunnen maken.

Over de gehele dag genomen heel veel positieve ervaringen. Voor velen onder ons ook een dag waarop je ook weer eens terug denkt aan je ouders, ooms, tantes en broer die dit niet mee mochten maken. We hadden ze er erg graag bij gehad.

Dank voor al jullie bijdrages aan deze bijzondere dag !!!!


Familiedag 24-5-2014

De organisatie heeft inmiddels ervaring opgedaan met de opzet van deze dag. De locatie is ons prima bevallen dus we kiezen opnieuw voor deze plaats. Annemie en Theo kunnen er helaas niet bij zijn ivm hun verhuizing en werk in Amsterdam. Via Skype hebben we die avond nog wel contact met ze. Gerrie en Harm zijn er helaas ook niet bij. Henk Knol zat dit weekend op Texel voor zijn jaarlijkse uitje. Ze worden allen gemist. Nieuw in ons midden is Jan Theunissen. Verder zijn we er nog altijd trots op dat onze ooms en tantes ook nog in ons midden zijn.

Voor deze dag hebben we muziek op oude afval tonnen georganiseerd. Het is een hele happening. Door het mooie weer kunnen we lekker buiten verblijven. Het trekt de aandacht van de bezoekers van de camping Nederrijkswald. Na een dik uur muziek maken is iedereen wel toe aan een hapje en een drankje. Ook dit jaar is weer zeer geslaagd.


Familiedag 6-6-2014