Ome Rinus en Tante Nel

Hallo neven en nichten familie de Haan

Even een stukje over de levensloop van ome Marinus en tante Nelly en hun gezin. Ze zijn 82 en 83 jaar en nog in redelijke gezondheid.

Marinus werd geboren op 28-11-1930 en Nelly op 14-11-1929 beide in Groesbeek.

Ze trouwde op 7-7-1956 en gingen wonen in de noodwoning aan de Kon. Wilhemina weg 21 in Groesbeek, naast de familie Hoogstraten, die nog altijd bevriend met elkaar zijn gebleven.

Ze kregen drie kinderen, een dochter en twee zoons (Truus-Geert-Rinie.) In 1965 vertrokken ze naar hun huidige woning aan de Vincent van Goghweg 8.

Marinus begon zijn werkzaam heden als schoenmaker bij Rutten in Groesbeek op 18 jarige leeftijd, en vertrok daarna na de Swift in Nijmegen, waar ook een aantal broers van hem actief waren. Hij werkte daar 12,5 jaar en ging toen terug naar Groesbeek naar de schoenfabriek Michels. In 1959 ging hij werken in de bouw tot 1969. Zijn laatste werkplek, tot zijn 65 ste jaar, was hij werkzaam in de kantine van de deuren fabriek ”Kegro” in Groesbeek, waar hij het zeer naar zijn zin had. Nelly zorgde thuis voor ons, haar drie kinderen. Marinus en Nelly hielpen ook altijd bij hun buren, Grad en Annie Hoogstraten. Ze werden uitbetaald met verse groente en aardappels, er werd veel gelachen onder het aardbeien plukken, witlof schonen en spruiten lezen (zoals ze dat noemen) en Marinus  ging  ook vaak, op de brommer, met twee doosjes aardbeien naar de veiling in Nijmegen.

Marinus werd ook lid van voetbalvereniging ”De Treffers” en is al 56 jaar lid. Hij slaat geen thuiswedstrijd over, en komt nog geregeld met een schorre stem thuis.

De fanfare Wilhelmina draagt hij een warm hart toe, en dan vooral de rommelmarkten die hij organiseerde met behulp van Nelly, zou hij niet gauw vergeten. Spullen mee naar huis nemen, repareren, en dan weer mee terug. Nelly houd al jaren van kienen en met haar zusters rummicuppen. Marinus speelt ook graag een partijtje biljart in de ”Slenk” op de Horst. Eerst met de auto, sinds januari 2013, neemt hij de bus. Hun kinderen zijn alle drie het nest uitgevlogen.

Truus werd geboren op 6-5-1957, en woont in Beuningen. Truus heeft een dochter en een zoon.

Geert werd geboren op 21-2-1959, en woont in Kleve, Duitsland. Hij en zijn vrouw Sylvia hebben drie zonen, Geert en Sylvia zijn opa en oma van hun oogappel Enrico van 4 jaar.

Rinie werd geboren op 9-6-1964, is getrouwd met Gré, en ze wonen in Grave, ze hebben een hond en een kat, hun allesie.